Загрейте фурната на 210 градуса. Разделете 3 от яйцата на белтъци и жълтъци. Прибавете към трите жълтъка останалите 3 яйца, 2/3 от захарта и ваниловата захар. Започнете да разбивате с миксер и бийте, докато се получи пухкав крем. Отделно се разбиват трите белтъка с останалата захар и внимателно се прибавят към жълтъчната смес (бърка се в една посока, за да не спадне сместа). Прибавете пресятото брашно и разбъркайте отново внимателно. Покрийте дъното и стените на правоъгълна тавичка с хартия за печене и отгоре разстелете тестото на равен пласт с дебелина 1 см. Печете във фурната около 15 минути, докато пандишпанът леко порозовее. Извадете от фурната и поръсете с една лъжичка захар. Покрийте го с кърпа. Оставете да отпочине 4-5 минути, след което извадете блата от тавичката с фолиото и го обърнете върху кърпата. Отделете хартията, покрийте го с тънък пласт конфитюр и с помощта на кърпата го навийте на стегнато руло. Поръсете обилно с пудра захар. По желание може да добавите към плънката натрошени орехови или други ядки.
Домашно руло с конфитюр
19 Декември 2013
182106
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари