Домашно ръжено хлебче със зехтин
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
9 Февруари 2015
5892
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Всички съставки се замесват с топлата вода. Тестото се оставя да втаса, така че да се удвои. Отново се премесва и се разделя на три части. Всяка се разплесква на плота, след което се навива на руло. Оставят се да втасат отново, а през това време фурната се включва на 250 градуса. След като тестото втаса добре, с нож се правят няколко разреза по повърхността и хлебчетата се пекат до зачервяване в намазнена и набрашнена тавичка или върху хартия за печене.
Забележка:
Течността за замесване на тестото зависи от брашното, може да отнеме повече или по-малко, затова не слагайте цялото количество наведнъж.
След изпичане може да намажете хлебчетата с масло или зехтин, за да има блясък коричката и да бъде по-мека.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари