Домашно свинско с праз и сушени чушки
9 Януари 2015
26504
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг свинско месо
3 стръка нарязан праз
7-8 сухи чушки
1 супена лъжица свинска мас
30 мл олио
черен пипер
В касерола се поставят свинската мас и олиото да се загреят.
Добавя се свинското месо (за предпочитане домашно), нарязано на кубчета, за да се запържи около 30 минути, т.е. да се зачерви.
Месото се прехвърля в чиния и се оставя на топло.
В същата мазнина се запържват сушените чушки за 4-5 минути.
И те се изваждат настрана.
В останалата мазнина се пържи празът около 6-7 минути.
След това в касеролата се връщат месото и чушките, и се пържи още 7-8 минути, за да се слеят вкусовете.
Ястието се подправя на вкус.
Поднася се с топло хлебче и чаша червено вино.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари