Домашното сирене, приготвено от извара и мляко , приготвено по тази рецепта, е много ароматно, меко, солено и с кремообразен вкус. Аз и малкият ми син го харесваме много повече от тези в магазина.
Основният плюс - без консерванти! Сто процента гаранция за естественост и безвредност на вкусен кремообразен продукт, приготвен у дома!
КАК ДА СИ НАПРАВИМ СИРЕНЕ ОТ ИЗВАРА
СЪСТАВКИТЕ
1 кг извара (по-добре е да вземете извара на пазара)
1 литър мляко
3 яйца
1 ч.л. сода
1,5 ч.л. сол
ПОДГОТОВКА
Сложете изварата в мляко и загрейте до кипене. Гответе 7-10 минути, като разбърквате от време на време. Ако изварата е суха и немазна, тогава веднага ще започне да се топи и да се разтяга малко.
Хвърлете готовата маса в гевгир, покрит с марля. Оставете течността да се отцеди. На пипане масата трябва да е подобна на мек ковък пластилин.
Сложете в изварата, маслото, яйцата, солта и содата в тиган с дебело дъно (но не емайлиран) и разбъркайте всичко старателно с ръце.
Сложете тази смес на среден огън. Когато се разтопи, масата започва да се влачи. Варете тази смес за около 5-7 минути, без да спирате
Крема сирене от извара ще бъде готова, когато масата започне да застава по стените на тенджерата. Поставете върху чиния, покрийте с фолио и сложете на студено място да се охлади.
Приятен апетит!
Домашното сирене е източник на качествен протеин. Освен това има калций и фосфор, които помагат за укрепване на костите.
Ако се съмнявате в качеството на закупените сирена, можете да изберете своя собствена качествена домашна извара и да направите от нея мечтаното сирене .
Всеки е чувал за предимствата на изварата, но не всеки може да формулира и каква точно е употребата на този продукт .