Домашно топено сирене за 10 минути: Магазинското не може да се сравни с него! Споделяне на рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашно топено сирене за 10 минути: Магазинското не може да се сравни с него! Споделяне на рецептата
Домашно топено сирене за 10 минути: Магазинското не може да се сравни с него! Споделяне на рецептата
12566
Домашно топено сирене за 10 минути: Магазинското не може да се сравни с него! Споделяне на рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Абсолютно обичам топено сирене, но осъзнавам, че продуктът, закупен от магазина, често съдържа нежелани добавки (като палмоно масло например или подобни на него). След като реших да направя собствено сирене, опитах много рецепти, но намерих идеалната - проста и невероятно вкусна.

Това топено сирене се получава гладко и нежно, с приятен кремообразен вкус.

Обичам да добавям различни съставки към него, като копър, гъби или шунка. Домашното сирене се оказва много по-вкусно и по-здравословно от купеното в магазина. Приготвянето му отнема само 10 минути.

За приготвяне на топено сирене ми трябваха:

  • 500 г извара
  • 60 г масло
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка сода
  • 1 яйце
  • копър или друга подправка по желание

В процеса на готвене използвам домашна извара, но и изварата от магазина е подходяща, стига да е качествена.

Смилам изварата с блендер до гладкост, след което я прехвърлям в тиган от неръждаема стомана.

След това добавете яйце, 1/2 чаена лъжичка сол и същото количество сода към изварата, разбъркайте добре. След добавяне на сода, изварата става почти въздушна.

Слагам тигана на слаб огън и при непрекъснато бъркане изчаквам изварата да започне да се топи.

След това добавям масло със стайна температура, но качествено и оставям сместа да заври.

Към получената хомогенна течна маса добавете копър, разбъркайте добре и оставете на масата, докато се охлади, като разбърквате от време на време.

След като изстине малко сиренето го изсипвам във формички и прибирам в хладилника да стегне.

Получава се половин килограм вкусно топено сирене, идеално за намазване на хляб.

Уверявам ви, домашното сирене е несравнимо с купеното от магазина – опитате ли го веднъж, ще го правите отново и отново

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft