Домашното тирамису на свекърва ми е трепач, колкото и да не искам ще го призная! Моля й се за рецептата от години

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашното тирамису на свекърва ми е трепач, колкото и да не искам ще го призная! Моля й се за рецептата от години
Домашното тирамису на свекърва ми е трепач, колкото и да не искам ще го призная! Моля й се за...
106502
Домашното тирамису на свекърва ми е трепач, колкото и да не искам ще го призная! Моля й се за рецептата от години
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искам да споделя с вас една рецепта за вкусния и световно известен десерт тирамису, приготвен в домашни условия без яйца по рецептата на свекърва ми. Това лакомство не отстъпва на класическото тирамису, въпреки че се приготвя без яйца и алкохол.

Рецептата е много проста и можете да я направите, когато пожелаете. Ето какво ви трябва за крема и сглобяването на десерта!

 

Нужни съставки:

Бишкоти – 22-24 броя;

Сметана 33% – 500 мл;

Извара – 400 грама;

Захар – 100 грама;

Лайм – 1 брой;

Какао на прах – 2 супени лъжици;

Силно натурално кафе, прясно приготвено и сладко – 200 милилитра.

 

Приготвяне:

Добре охладената сметана се разбива със захарта. Обърнете внимание на тази подробност: количеството захар преценете по свой вкус, тези, които обичат сладко, могат да използват повече захар.

Настържете кората на лайма на ренде и я добавете към крема: тя придава особен вкус на сметаната.

Смесете изварата и сметаната и внимателно разбъркайте до еднородна смес.

Сварете силно кафе, по-добре е да използвате натурално. Добавете захар на вкус: трябва да се чувствате добре, когато го пиете. Оставете да изстине.

Бързо натопете бишкотите в кафето и подредете във форма. Покрийте с половината крем, разпределете втори слой бишкоти и сладкарски крем. Загладете с шпатула.

За украса с крема може да направите розички с помощта на пош. Със сито над крема поръсете какао на прах и изпратете десерта в хладилника за 2-3 часа.

Домашното тирамису е готово!

Какво се получава: нежно, леко и се топи в устата! Ако десерта е предназначен за възрастни, след приготвянето на кафето, може да добавите малко алкохол. Също така можете да замените кристалната захар с пудра захар. Кремът се разбива по-бързо и по-добре.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft