Донесох си рецептата навремето от Испания. Само като разберат, че ще ги правя, съседите веднага...
29 Май 2017
530743
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Алмойшавена! Това не е магия: така се наричат захарните хлебчета , на които никой не може да устои! Е, не са диетични, имат си и брашно, и захар, и масло. Но всички у дома ги обожаваме! Вкъщи се разнася чуден аромат, а блажените физиономии на всички опитали говорят по-добре от думи! Историческата родина на рецептата е Испания, където хрупкавата сладост била приготвяна от тамошните евреи .
Хрупкави захарни хлебчета с канела
СЪСТАВКИ:
- 200 мл вода
- 50 гр. масло
- 50 гр. растително масло
- 130 гр. брашно
- щипка сол
- 3 яйца
- 5 с.л. захар
- канела на прах
ПОДГОТОВКА
- За сладките хлебчета се приготвя тестото, подобно на пареното. За да се получат домашните хлебчета, изберете качествени продукти - най-добре домашни
- Кипнете водата и изсипете вътре маслото и растителното масло. Аз ги приготвям със зехтин.
- Когато маслото се разтопи във водата, свалете от огъня тенджерата и добавете наведнъж брашното и щипка сол. Разбъркайте усърдно тестото.
- Сега постепенно добавете яйцата към тестото, като бавно разбърквате, докато всяко се усвои.
- Покрийте тавичката с хартия за печене, намазана с масло. Разпределете тестото равномерно върху хартията.
- Поръсете получената дебела палачинка със захар и канела! Може и само със захар - все ще е вкусно!
Печете на 170-180 градуса около 20 минути.
- Зачервена коричка, хрупкаво и вкусно! Идеално вървят със студено мляко, горещо какао, кафе, сок ... изчезват за секунди!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари