Донесох си рецептата от страната на Шехерезада: Вълшебна ориенталска сладост! Само 4 продукта и...
3 Ноември 2016
169048
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Най-интересното е, че шербет наричат и напитката, и този ориенталски сладкиш на основата на ядки и карамел. В тази рецепта ще се съсредоточим върху втория деликатес, който, оказа се, се приготвя много бързо и лесно.
Ако някога сте правили домашни твърди карамелени бонбони , то начинът на приготвяне на фъстъчения шербет и тези бонбони е много сходен.
Съставки:
1 чаша фъстъци
1 чаша прясно мляко
3,5 чаши захар
80 гр. масло
Приготвяне:
- Смесете млякото с 3 чаши захар и сложете на бавен огън.
Варете в продължение на половин час, като разбърквате от време на време.
В тиган или тава леко запечете фъстъците и обелете от ципата.
Останалата част от захарта разтопете в касерола и смесете разтопения карамел с млякото, оставете да къкри за още един час, след което прибавете маслото и отстранете от огъня.
В плоска тава или друг плосък съд покрийте фъстъците на хартия за печене и място, заливаме карамел смес.
Оставете шербет на хладно място до пълното втвърдяване. Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари