"Ясно е, че всяка изкуствена добавка сама по себе си е безвредна, но никой не е направил изследване на комбинациите между тях". Това заяви диетолог номер 1 - проф. Донка Байкова .
"Възможно е прекомерната употреба на колбаси да доведе до превъзбуда, тази синтетика е трудна за асимилиране от организма.
Проф. Байкова препоръча да обръщаме повече вниманието на етикетите на храните.
"Не повече от три "Е"-та трябва да има в един продукт. Производителите на месни продукти ме контрират, че произвеждат биосалам, но той е скъп, разваля се и хората не го купуват. Аз препоръчвам - консумирайте в по-малки количества, но качествена храна", обяви тя.
"Ако използваме чисто месо без видими мазнини, няма проблем. Трябва да ядем натурални продукти в малки количества", препоръчва Байкова
"Не се подлагайте на ограничения, за да е на ниво имунната ви защита", посъветва диетоложката.