Пилето е универсален продукт, който се появява във всички рецепти на всяка домакиня. Универсалността на това месо е известна на всеки начинаещ готвач - някои подправки или тънкости на готвене напълно променят вкуса на ястието.
И днес редакторите ни ще ви споделят рецептата за пилешко мариновано в кисело мляко. Такова ястие ще украси всяка празнична маса и с право ще влезе в списъка на най-простите и вкусни месни ястия.
Пиле с кисело мляко
Ако внимателно си маринованото месо, ястието може да се приготви много бързо. Така пилето в кисело млякосе пече във фурната само за час, след което получаваме меко, сочно и вкусно пиле, което ще украси масата по всяко време.
СЪСТАВКИ
1 цяло пиле или части от него
0.7 литра кисело мляко
подправка за пиле
сол, черен пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Пилешкото месо трябва добре да се измие, осоли и овкуси. Тези манипулации могат да се правят както с целия труп, така и с неговите части.
Сложете месото в дълбок съд и изсипете киселото мляко, така че да покрие изцяло пилето.
Мариновайте месото и оставете по-добре да преседи през цялата нощ. В екстремни случаи времето за мариноване може да бъде намалено до 2-3 часа. Поставете маринованото пиле в тавичка за печене, налейте остатъците от маринатата и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 1 час.
Готовността на пилето е ясна от златната кора и мекото, сочно месо, което лесно се пробива с клечка за зъби или кибрит.
Печено пиле трябва да се сервира горещо. Препоръчително е да се украсите с листа от маруля. Препоръчително е да добавите сос към месото, за да подобрите вкуса.
Пилешкото мариновано в кисело мляко е готово, можете да поканите гости и да се насладите на ароматното ястие. Приятно апетит!
Едно добро месно ястие ще озари дори оскъдна празнична маса. Особено ако е апетитно и ароматно пиле с хрупкава кора и нежно, сочно месо.
Какви пилешки ястия предпочитате? Кажете ни в коментарите.