Дори и най- неможещата дама в кухнята ще спаси положението с това пиле, изпечено по този начин

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дори и най- неможещата дама в кухнята ще спаси положението с това пиле, изпечено по този начин
Дори и най- неможещата дама в кухнята ще спаси положението с това пиле, изпечено по този начин
8253
Дори и най- неможещата дама в кухнята ще спаси положението с това пиле, изпечено по този начин
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилето е универсален продукт, който се появява във всички рецепти на всяка домакиня. Универсалността на това месо е известна на всеки начинаещ готвач - някои подправки или тънкости на готвене напълно променят вкуса на ястието.

пиле с кисело мляко

И днес редакторите ни ще ви споделят рецептата за пилешко мариновано в кисело мляко. Такова ястие ще украси всяка празнична маса и с право ще влезе в списъка на най-простите и вкусни месни ястия.

 

Пиле с кисело мляко

Ако внимателно си маринованото месо, ястието може да се приготви много бързо. Така пилето в кисело млякосе пече във фурната само за час, след което получаваме меко, сочно и вкусно пиле, което ще украси масата по всяко време.

пиле с кисело мляко

СЪСТАВКИ

1 цяло пиле или части от него
0.7 литра кисело мляко
подправка за пиле
сол, черен пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

Пилешкото месо трябва добре да се измие, осоли и овкуси. Тези манипулации могат да се правят както с целия труп, така и с неговите части.

пиле с кисело мляко

Сложете месото в дълбок съд и изсипете киселото мляко, така че да покрие изцяло пилето.

Мариновайте месото и оставете по-добре да преседи през цялата нощ. В екстремни случаи времето за мариноване може да бъде намалено до 2-3 часа. Поставете маринованото пиле в тавичка за печене, налейте остатъците от маринатата и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 1 час.

 

Готовността на пилето е ясна от златната кора и мекото, сочно месо, което лесно се пробива с клечка за зъби или кибрит.
Печено пиле трябва да се сервира горещо. Препоръчително е да се украсите с листа от маруля. Препоръчително е да добавите сос към месото, за да подобрите вкуса.

пиле с кисело мляко

Пилешкото мариновано в кисело мляко е готово, можете да поканите гости и да се насладите на ароматното ястие. Приятно апетит!

Едно добро месно ястие ще озари дори оскъдна празнична маса. Особено ако е апетитно и ароматно пиле с хрупкава кора и нежно, сочно месо.

пиле с кисело мляко

Какви пилешки ястия предпочитате? Кажете ни в коментарите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft