Невероятно средство!
Смес от мед и канела е била известна още преди векове. Тези съставки наподобявали лекарства, като се има предвид, че са били изцелени и приети като естествено домашно лекарство за много дълго време.
Канелата е най-старата подправка в историята. Същото важи и за меда.
Каква е употребата на този дует и за какви заболявания може да помогне тази смес?
Сърдечни заболявания
Направете паста от тези 2 съставки, разпределете върху хляб или просто яжте. Винаги за закуска! Почиства артериите и намалява лошия холестерол.
Артрит
В пълна чаша топла вода добавете 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела. Вземете сутрин и вечер. Това предотвратява хроничния артрит.
Жлъчна инфекция
Напълнете чаша с топла вода и добавете 2 супени лъжици канела и 1 чаена лъжичка мед. Пийте ежедневно. Убива микроорганизмите в жлъчния мехур.
Холестерол
В чаша чай добавете 2 супени лъжици мед и 3 супени лъжици. канела. След няколко часа холестеролът ще бъде по-нисък с 10%.
Простуда
Ако често се разболявате, смесете 1 супена лъжица мед и 1/4 чаена лъжичка канела. Вземете това лекарство в продължение на 3 дни и то ще помогне да се излекува настинка, кашлица, както и назална конгестия.
Болка в корема
Болката в стомаха се намалява с тази смес. Освен това се предотвратява развитието на язви.
Грип
Лекарите са доказали, че медът се състои от активна съставка, която помага да се отървете от грипните бактерии и инфекции.
Отслабване
Добавете канела с мед към чаша вода. Пийте всяка сутрин не по-късно от 30 минути преди закуска.
Акне
Смесете канелата с мед и нанесете пастата върху лицето си преди лягане. След това се измийте.
Косопад
Ако страдате от косопад, смесете 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела. Нанесете върху скалпа, оставете за 15 минути, след това изплакнете.
Рак
Проучванията показват, че тази комбинация се бори с рака на стомаха. Можете да ядете 1 супена лъжица мед с канела в продължение на 3 месеца.
Как да си направим смес мед и канела ?
За да направите тази смес, добавете мед в тигана и доведете до кипене. Добавете канелата и оставете сместа да се готви, докато достигне консистенцията на карамела. Взимайте по 1 лъжица с всяко хранене.