Тази салата зае своето почетно място сред другите ни любими празнични салати. В моята колекция от кулинарни шедьоври вече има много различни закуски и салати, които обичам да готвя от време на време.
Салата "Жозефин" с невероятния си вкус спечели любовта на всеки, опитал я поне веднъж. А свекърва ми дори поиска рецепта за себе си. Не, тя е позитивен човек, но все още й е трудно да признае, че и аз мога да готвя вкусно. И ако свекърва ми оцени ястието, което приготвих, тогава наистина рецептата си струва да се обърне внимание.
Приготвянето на такава празнична салата няма да бъде трудно. И ще ви трябват най-простите и достъпни продукти.
Преди готвене пригответе следните храни:
- Един пилешки бут
- 80 грама твърдо сирене
- 250 грама гъби-печурки
- Домат
- Шепа зелен лук
- Яйца - две
- Млян черен пипер - по ваш вкус
- Майонеза - за дресинг
- Шипка сол
Рецепта:
На първо място, нека подготвим продуктите. Пилешкото месо трябва да се вари, докато се приготви в подсолена вода, да се остави да се охлади напълно, да се отдели от костите и да се нарязва на малки парченца или се разделя на влакна.
Запържете гъбите в тиган до пълна готовност, нарежете сиренето и домата на малки кубчета, сварете твърдо яйцата и накълцайте, нарежете лука на ситно.
Комбинирайте всички подготвени продукти в подходяща купа, сол, черен пипер и подправете с майонеза. Това е всичко, салатата е готова.
Салатата може да се сервира на порции или в голяма купа за салата.
Сега сте успели да се уверите, че такава салата се приготвя съвсем просто и не изисква големи финансови разходи. Повярвайте ми, тази салата си струва да заеме полагащото й се място на празничната трапеза.