Има начин, с помощта на който можете да почистите загорелите съдове и да не ги изхвърлят вече. Не е нужно да използвате домакинска тел или абразивни прахове.
Ние ви предлагаме едно общодостъпно средство, с което ще почистите тигана, дори и с мека гъба – това е винената киселина. Тя се използва в готвенето, за да укрепи разбитите белтъци.
Тази съставка може да бъде закупена в големите супермаркети, някои аптеки или да се поръча онлайн. Ако набавянето на винена киселина е проблем за вас, заменете го с лимонова. Тя се продава във всеки магазин за хранителни стоки.
Как да почистите загорелия тиган ?
Необходими продукти:
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица винена киселина или лимонена
Налейте в тигана чаша вода. Сложете на слаб огън.
Добавете супена лъжица винена или лимонена киселина и разбъркайте.
3. Нека да заври леко. След това отстранете тигана от котлона и оставете сместа да изстине.
4. Изтрийте нагара с гъба.
Ако е необходимо, повторете процедурата: изсипете в тигана малко винена киселина или лимонена, налейте гореща вода и търкайте. Тиганът ще заблести като нов. Гарантирано!