Ежедневно ние се храним с генно-модифицирани храни. Те са вредни, казва доц.
Ако преди години проблем бяха нитратите и пестицидите в плодовете и зеленчуците, които влизат в тях чрез обилното пръскане със силни отрови и торенето с доста изкуствени торове, за да осигурят голяма реколта, днес проблемите са много по-сериозни, твърди доц. Мария Папазова.
На първо място са пшеницата, оризът, соя, царевица, ечемик.
Кръстосването на различни сортове, в това число и различните експерименти с лимец, довеждат до отслабване на имунната система, тъй като вместо да я подсилват.
Новите сортове имат за цел да донесат твърде по-големи добиви и по-добра еластичност на приготвеното тесто, за сметка на здравето, казва доц. Мария Папазова.
Повишеното количество глутен и протеини за сметка на полезните витамини от групата на В, например, причиняват заболявания на щитовидната жлеза.
Чрез брашното от модифицирана пшеница , човек вкарва чужди белтъци, с които тялото започва да се бори.
Така се появяват различните автоимунни заболявания.
Те довеждат до много възпаления на червата, лениви черва, запек, диабет, атеросклероза, губи се еластичността на кръвоносните съдове, влияят зле на мозъка и паметта отслабва.
Когато ядем кисели млека, сирена и кашкавал, в които млякото е в минимални количества, в тялото влизат палмово масло, нишесте и други добавки, които влияят зле на кръвоносните съдове, защото те могат да се запушат, причиняват образуването на тромби, убиват полезната микрофлора в стомаха и червата, могат да причинят загниване на червата или пък запек.
Увреждат панкреаса и могат да причинят диабет.
Освен това сиренето и кашкавалът са прекалено солени, а солта вреди на бъбреците и на очите.
Не по-розово е положението с месото и колбасите .
В тях не само излишната сол е вредна. Колбасите от много години не се произвеждат от месо, а от различни колагенови смеси, които увреждат в дългосрочен период човешкия организъм.