Съставките
копър 2 връзки
Слънчогледово олио 100 ml
лимон 1 бр.
чесън 1 бр
Лимон лайм 0,5 ч.л.
сол на вкус
Копърът е растение, което винаги е подходящо за всяко ястие: мирише добре, носи интересна нотка на вкус и е много полезен за вашето здраве! Без него не е възможно да си представите лятната храна , особено месо или риба. Дори ако копърът не е предвиден в рецепта, може да се използва за украса на вашите ястия.
Лятото обикновено е златното време за най-разнообразните подправки. Но как да запазите част от тях от юни до самата зима? Отговорът е прост - да си направите сос от копър! И как да си го приготвите, ще ви научим сега. Това отнема едва 10 минути.
Подготовка
Нарежете на ситно и го разтрийте със сол.
Рендосайте лимонова кора върху финно ренде и добавете към копъра. Сега от лимонът трябва да изстискате сока - добавете го към бъдещия сос.
Пресовайте чесъна през пресата. Добавете към пастата.
Изсипете растителното масло и смесете всичко, докато стане гладка текстура. Сосът е готов! Можете да го съхранявате в хладилника.
Копърът съвпада перфектно с ястията от месо и риба, така че смело го използвайте за кулинарните си шедьоври . Нека открием една малка тайна: можете да смесвате всички съставки с миксер. Така ще бъде още по-бързо и сосът ще придобие уникална нежност. Не забравяйте да споделите тази рецепта с другите!