1/2 кг телешки или агнешки дроб
1/4 ч.ч. чаша зехтин или олио
1/2 ч.ч. чаша ситно нарязан зелен или червен лук
1/4 ч.ч. чаша брашно
3 ч. л. сладък червен пипер
1/3 ч. л. лют червен пипер
Прясно смлян червен пипер
2 с. л. нарязан магданоз
2 ч. л. сол
Накисваме дроба за 10 мин в подсолена вода. Така се прочиства от кръвта и месото му се стяга. Отцеждаме го и го нарязваме на кубчета със страна 2 см. Посоляваме леко нарязания лук и го оставяме да омекне.
Загряваме зехтина на силен огън. Междувременно слагаме сладкия и лютия червен пипер, черния пипер и около ¼ ч. ч. брашно в найлонова торбичка (внимаваме да не е с дупки) и я разтърсваме, за да се смеси всичко добре. Слагаме в торбичката и дроба и разтръскваме добре, докато по всяко кубче се налепи панировка. След това пържим кубчетата около 2-3 минути, докато се зачервят, но останат сочни и крехки отвътре. Отцеждаме ги от мазнината върху цедка или върху салфетка, поръсваме ги с малко сол (може и с едро счукана морска сол) и магданоз и ги сервираме горещи, заедно с нарязания лук.