1 кг агнешки дреболии (черен дроб, бял дроб, сърце...)
3 връзки пресен лук
2 зелени салати
1 чаша бяло вино
1 к.ч. зехтин
6-7 супени лъжици ориз
3 жълтъка
сока на 2 лимона
1 връзка копър
1 връзка магданоз
сол, черен пипер
Дреболиите се почистват и измиват добре. Лукът се накълцва ситно. В тенджера със загретия зехтин се запържва лукът, след което се прибавят и дреболиите. Щом променят цвета си, се добавя вода, така че да ги покрие. Сместа се вари 15-20 минути до омекване на дреболиите. Сварените дреболии се вадят от тенджерата и се изплакват добре със студена вода, след което се нарязват ситно (може и да се нарежат с ножица).
Сърцевината на зелените салати също се накълцва ситно. Дреболиите се връщат в тенджерата и към тях се добавя нарязаната сърцевина на салатите, връзката копър и подправки на вкус - сол и черен пипер. Прибавят се 1 чаша вода и бялото вино, и супата се оставя да къкри 20 минути на тих огън.
След 20 минути се слага измитият ориз и супата се оставя да ври още 20 минути, преди да се дръпне от огъня.
В дълбока чиния се разбиват жълтъците, след което се разреждат постепенно с лимоновия сок. Добавят се и няколко лъжици от агнешкия бульон при непрекъснато бъркане. Получената застройка се добавя на тънка струйка към чорбата, като се бърка непрекъснато. Накрая се слага нарязаният ситно магданоз и супата се разбърква добре. Що клокне, се дърпа огъня и се поднася гореща.