Дроб чорба от агнешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Дроб чорба от агнешко
Дроб чорба от агнешко
admin
Добавена от: admin
35001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг  агнешки  дреболии  (черен дроб, бял дроб, сърце...)
3 връзки пресен лук
2 зелени салати
1 чаша бяло вино
1 к.ч. зехтин
6-7 супени лъжици ориз
3 жълтъка
сока на 2 лимона
1 връзка копър
1 връзка магданоз
сол, черен пипер

Дреболиите се почистват и измиват добре. Лукът се накълцва ситно. В тенджера със загретия зехтин се запържва лукът, след което се  прибавят и дреболиите. Щом променят цвета си, се добавя вода, така че да ги покрие. Сместа се вари 15-20 минути до омекване на дреболиите. Сварените дреболии се вадят от тенджерата и се изплакват добре със студена вода, след което се нарязват ситно (може и да се нарежат с ножица).

Сърцевината на зелените салати също се накълцва ситно. Дреболиите се връщат в тенджерата и към тях се добавя нарязаната сърцевина на салатите, връзката копър и подправки на вкус - сол и черен пипер. Прибавят се 1 чаша вода и бялото вино, и супата се оставя да къкри 20 минути на тих огън.

След 20 минути се слага измитият ориз и супата се оставя да ври още 20 минути, преди да се дръпне от огъня. 

В дълбока чиния се разбиват жълтъците, след което се разреждат постепенно с лимоновия сок. Добавят се и няколко лъжици от агнешкия бульон при непрекъснато бъркане. Получената застройка се добавя на тънка струйка към чорбата, като се бърка непрекъснато. Накрая се слага нарязаният ситно магданоз и супата се разбърква добре. Що клокне, се дърпа огъня и се поднася гореща.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft