Дробчета по манастирски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Дробчета по манастирски
Дробчета по манастирски
admin
Добавена от: admin
17404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг пилешки дробчета
1/2 кг лук
20 г сушени манатарки
1 морков
1 зелена чушка
1 люта червена чушка
сол
4 с.л. зехтин
1 с.л. червен пипер
черен пипер
1 щип. мащерка
2 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. червено вино

Дробчетата (1/2 кг), след като се измият и подсушат, се обръщат в горещото олио. Посоляват се и се прибавят нарязаните лук (1/2 кг), зелена и червена чушка, морковът, манатарките (20 г), предварително изкиснати в студена вода и отцедени. Съдът се захлупва и се оставя на тих огън. От време на време трябва да се разбърква, за да не загори ястието. Щом зеленчуците омекнат, се налива виното (1 ч.ч.), добавят се черният и червеният пипер, мащерката (1 щип.). Ястието ври без капак, докато половината от течността изври. Тогава се прибавя и доматеното пюре (2 с.л.) и се разбърква. Дробчетата врят на слаб огън още 3-4 минути. Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.
Съвет: По същия начин можете да приготвите пилешки воденички, но след като първо сте ги сварили.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft