пилешки дробчета - около 600 г
лук - 1-2 глави
моркови - 2-3 боря
червени чушки - 2 броя пиперки
домати - 1 брой
ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
бульон - 1 кубче пилешки
вода - около 500-600 мл
черен пипер
червен пипер - 1/2 ч.л.
олио
магданоз - за поръсване
Предварително измийте и накиснете ориза във вода за половин час, след което го отцедете. Загрейте фурната на 220 градуса.
Нарежете зеленчуците на дребно и ги запържете в сгорещено олио, като започнете от лука и морковите, след това добавите чушките и домата. Щом омекнат добавете ориза и запържете всичко заедно за около 5 минути. Започнете да добавяте 1 по 1 почистените пилешки дробчета и леко разбърквайте.
Всичко се изсипва в намазнена тава, овкусява се със сол, черен и червен пипер на вкус и се залива с разтворения горещ бульон. Сложете да се пече до набъбване на ориза.