Още една страхотна рецепта за патладжани, която трябва да опитате това лято! Студеното предястие Дърпани патладжани няма да остави никого безразличен: неговият ярък вкус, богат аромат, апетитен външен вид - няма как да не украси всяка трапеза, било то ежедневна или празнична. Ето необходимите продукти:
Дърпани патладжани
Необходими съставки:
- патладжани - 2 бр.
Приготвяне:
Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и оставете за 15-20 минути. Запържете готовите патладжани в сгорещено растително масло от двете страни.
Снимка: youtube
Отделно запържете лука и чушката. Към готовите зеленчуци добавете нарязаните домати (можете да използвате домати в собствен сок). Поставете патладжаните в тиган и ги "накъсайте" с две вилици.
Снимка: youtube
Смесете съставките, покрийте тигана с капак и оставете да къкри на слаб огън за 5 минути. Добавете чесъна и билките и оставете да къкри още няколко минути.
Снимка: youtube
Изчакайте закуската да изстине напълно и я поставете в хладилника за няколко часа, след което сервирайте.
Снимка: youtube
Дърпаните патладжани могат да се сервират като предястие към месни ястия или да се използват като самостоятелно ястие под формата на много вкусна разядка върху филийка хляб.
Да ви е сладко!
Снимка: youtube