
От изброените съставки замесваме меко и еластично тесто. Разделяме го на 4 части и от тях оформяме топки. Всяка топка разточваме с точилка на малка кора (около 15-20 см). Намазваме ги с олио и ги слагаме върху чиста кухненска кърпа една до друга. Оставяме да почиват около 15 мин.
На масата постиламе чаршаф, и започваме да разтягаме корите.
Вземаме една кора и първо я разтягаме с ръце, а след това я слагаме на масата и продължаваме с пръсти да дърпаме внимателно от всички страни.
Разтеглената по този начин кора поръсваме с олио и нанасяме от плънката върху цялата кора.
С помощта на чаршафа (с леко повдигане) навиваме кората на руло.
Баницата се подрежда в кръгла тава като се започва от средата.
Поръсваме цялата баница с олио и я печем на 200 градуса 25 мин.