От изброените съставки замесваме меко и еластично тесто. Разделяме го на 4 части и от тях оформяме топки. Всяка топка разточваме с точилка на малка кора (около 15-20 см). Намазваме ги с олио и ги слагаме върху чиста кухненска кърпа една до друга. Оставяме да почиват около 15 мин.
На масата постиламе чаршаф, и започваме да разтягаме корите.
Вземаме една кора и първо я разтягаме с ръце, а след това я слагаме на масата и продължаваме с пръсти да дърпаме внимателно от всички страни.
Разтеглената по този начин кора поръсваме с олио и нанасяме от плънката върху цялата кора.
С помощта на чаршафа (с леко повдигане) навиваме кората на руло.
Баницата се подрежда в кръгла тава като се започва от средата.
Поръсваме цялата баница с олио и я печем на 200 градуса 25 мин.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!
Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!
26 Април 2016
13902
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари