Много вкусен и семпъл сладкиш, който е изключително сочен и кремообразен. Ако сте любители на кокоса, то този десерт е истинско попадение за вас, защото е по-различен от класическите кокосови сладкиши като "Баунти" например.
Всъщност това е традиционен сладкиш, който опитах преди 2 години в една сладкарница, а сега имам рецептата и мога да го направя, когато си поискам. Сочен, вкусен, децата го обичат, а съпругът ми го обожава. Ето какво ви трябва, за да го направите:
Кремообразен сладкиш с кокос
Продукти:
150 гр. настърган кокос/кокосово брашно
50 гр.
3 яйца
300 мл прясно мляко
200 мл неутрална сметана
1 кутия подсладено кондензирано мляко, т.е. 400 гр.
За глазурата:
80 г черен шоколад
100 г Нутела или друг вид течен шоколад
Приготвяне:
Смесете малко по малко царевичното нишесте и млякото. След това добавете кондензираното мляко, яйцата, кокоса и сметаната. Разбъркайте добре и смесете цялата течност в еднородна смес.
Изсипете сместа във форма (моята е квадратна 20 см) за предпочитане силиконова или покрита с хартия за печене. Изпечете сладкиша във формата, в която сте сложили сместа, а след това я сложете в друга по-голяма, пълна на 3/4 с вода. Покрийте тортата с алуминиево фолио и печете между 1 час и 1 час и 20 минути.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади напълно, преди да го извадите от формата. Разтопете шоколада, след което добавете Нутелата към него. Шоколадовата глазура се намазва върху изстиналия блат. Оставете тортата за няколко часа в хладилника, поднесете я охладена.