Първо в хладката вода се поставят захарта, маята и малко брашно.
Хубаво се разбърква и маята се оставя да се активира.
След това постепенно се добавят киселото и топлото прясно мляко, солта, олиото, яйцата и постепенно - брашното.
Замесва се умерено твърдо тесто.
Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да нарастне двойно.
Втасалото тесто се разделя на 7 топки.
Едната топка се поставя в средата на тава с диаметър 26 см.
По желание отгоре може да се направят украшения от тестото.
След това останалите 6 топки се разточват на малки кори.
Намазват се тънко със свинска мас и се подреждат една върху друга.
От така получения купчина се разточва правоъгълна дълга кора (приблизително около 70-80 см)
На разстояние от 2-3 см се правят разрези с нож за пица, но не до края на кората.
След това кората се завива на руло.
Внимателно се пренася в тавата.
Намазва се с разбито яйце, поръсва се със сусам (може и мак или ленено семе).
Оставя се да втасва на топло за около 30 минути, след което се пече на 200 градуса, докато хубаво се зачерви.
Изпечената погача се поставя върху кухненска решетка да се охлади.