Дъхави домашни кренвиршки - пухено тесто и вълшебен пълнеж! Такава вкусотия, че няма спиране:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дъхави домашни кренвиршки - пухено тесто и вълшебен пълнеж! Такава вкусотия, че няма спиране:
Дъхави домашни кренвиршки - пухено тесто и вълшебен пълнеж! Такава вкусотия, че няма спиране:
18916
Дъхави домашни кренвиршки - пухено тесто и вълшебен пълнеж! Такава вкусотия, че няма спиране:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кренвиршките са сред онези закуски от лавката, заради които се редяхме на опашка в междучасията навремето. Комбинацията между пухкаво тесто и ароматна плънка привличаше прегладнелите гърла само с аромата си! Днес имаме за вас перфектната рецепта за домашни кренвиршки като от едно време, а за вас остава да си приготвите тази вкусна закуска и да зарадвате с нея мало и голямо:

Домашни кренвиршки

Продукти за тестото:

прясно мляко - 200 мл

брашно - 300 - 400 г

захар - 2 с.л.

олио - 25 мл

мая - 1 пакет суха

сол - 1 ч.л.

За намазване:

яйца - 1 бр.

прясно мляко - 1 с.л.

олио - 1 ч.л.

За пълнежа:

кренвирши или наденички

домашни кренвиршки

Приготвяне:

Разтворете маята в половината от затопленото мляко, като добавите по 1 лъжица захар и брашно.

Разбъркайте и оставете сместа на топло за 10-тина минути, за да шупне.

Пресейте брашното със солта, прибавете към него останалото мляко и захар, както и вече шупналата мая.

Замесете меко тесто и добавете олиото, продължете да месите още 10 минути или до получаването на хубаво еластично тесто. Оформете го на топка и сложете в намазнена купа.

Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса. След това го разделете на еднакви топки. Всяка една се разточва до получаването на малка овална питка. В единия ѝ край се слага кренвирш, а в другия се правят вертикални на пълнежа разрези.

кренвиршки оформяне

Навийте и наредете кренвиршките в намаслена тава. Покрийте ги оставете да втасат за още 15 минути. Намажете с предварително разбитото с яйце мляко и печете в загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути.

кренвиршки тесто с мая

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft