В дълбока купа (най-добре тази на миксера) поставете водата, маята и меда. Разбъркайте добре до гладка смес и я оставете в покой на топло за 5-10 минути. Щом сместа шупне, добавете към нея солта и постепенно - брашното. Започнете да месите с приставките за тесто.
Щом тестото започне да се отделя от стените на купата, прекратете месенето и го оставете да почине в купата около 5 минути.
След това намажете купата и тестото добре с олио и ги покрийте с памучна кърпа (може и с прозрачно фолио). Оставете купата на топло да втасва до удвояване на обема (около час).
Втасалото тесто разделете на 2 равни части. Оформете всяка на дълга франзела и я усучете в една посока (като на снимката).
Поставете ги в тавичка, отгоре покрийте с найлоново фолио и отново ги оставете за 30-тина минути на топло да втасат повторно.
През това време загрейте фурната на 180 градуса. Пъхнете вътре втасалите франзелки и ги печете около 20 мин. През това време пригответе чесновото масло за намазването на хлебчетата.
Вземете парче масло и го сложете да се разтопи на слаб котлон. В разтопеното масло прибавете ситно нарязан чесън (може и чесън на прах) и други подправки по желание - например мащерка, розмарин, чубрица и пр. Извадете готовите хлебчетата от фурната и ги намажете обилно с маслото. След това ги допечете още 5-7 мин.
Щом ги извадите, оставете ги да отдъхнат 15-тина минути, след което с остър нож направете в хлебчетата прорези и в тях поставете нарязания на филийки кашкавал.
Автор: lakomnik.bg