Дядовата глезена свинска манджа в гърне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Дядовата глезена свинска манджа в гърне
Дядовата глезена свинска манджа в гърне
admin
Добавена от: admin
46350
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг свинско месо, нарязано на кубчета
½ ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино
½ чаена лъжичка риган
 1 чаена лъжичка къри
2 ч.л. подправки на вкус (Вегета)
1 глава лук
2-3 моркова
500 гр. гъби
200-250 гр. кашкавал

1. Месото се поставя в глинено гърне, добавят се водата, виното, черен пипер, риган, сол, подправки на вкус и къри. Гърнето се покрива с фолио и се пече час и половина в силна фурна. 
2. Докато месото е във фурната, в тиган се запържват лукът, морковите и гъбите. Сместа се добавя към месото, хубаво се разбърква и се връща във фурната за още 20-25 минути. 
3. Преди изваждане се поръсва с настърган или нарязан на тънки парченца кашкавал.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft