500 гр. мляно месо
1 чаша ориз
2-3 картофа
2 чушки
1 глава лук
100 мл доматено пюре
3 и половина чаши вода
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. черен пипер
1 супена лъжица смесени сухи подправки
1 супена лъжица червен пипер
3-4 дафинови листа
1. Нарежете ситно лука, Пиперката и картофите нарежете на кубчета.
2. Запържете за кратко лука и чушката в загрято олио, след това добавете каймата и запържете още известно време.
3. Щом се запържи, добавете ориза и нарязаните картофи и отново запържете за кратко.
4. Добавете червения пипер, а след него доматеното пюре и водата.
5. Накрая подправете на вкус.
6. Когато заври течността, ястието се поставя в предварително загрята фурна на 250 градуса и се пече до сгъстяване.
* По желание може да добавите към капамата и 1 нарязан ситно морков.