Кайма и патладжан - страхотна комбинация, която стана най-популярния хит този летен сезон. Малкият син патладжан пълнен с кайма, нарязан на парчета се задушава и прави грандиозно вкусна зеленчукова лазаня
Съставките
500 грама кайма
патладжан 2 бр.
лук 1 бр.
яйце 3 бр.
чесън 3 скилидки
пшенично брашно на вкус
слънчогледово масло на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
Подготовка
Подгответе каймата с лук , овкусете я със сол и пипер.
Измийте патладжаните и ги нарежете диагонално на дебели плочи с дебелина 1 см. Разбийте яйцата.
Поставете в средата на патладжана мляното месо и го натиснете леко като образувате изпъкнала плънка. Опитайте се да го направите, така че пълнежът да е стегнат. След това завъртете получения сандвич в брашното, след това в яйцето. Можете да го оваляйте два пъти, за да направите слоя по-дебел.
Печете патладжани с месо в тиган в слънчогледово масло от двете страни, докато месото стане готово.
Използвайте любимите си подправки и билки. Подходящи са червен пипер, кориандър и други подправки. Експериментирайте с панировката. Например, тя може да бъде направена не от яйца, а от кисело мляко. Каймата също може да бъде и свинска и телешка, ако заложите на смес от двете също няма да сгрешите. Не забравяйте за огромните предимства от патладжана върху тялото ви!
Подгответе го и споделете впечатленията си в коментарите.