Няколко сини сливи и топ есенния сладкиш е готов

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няколко сини сливи и топ есенния сладкиш е готов
Няколко сини сливи и топ есенния сладкиш е готов
9165
Няколко сини сливи и топ есенния сладкиш е готов
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълковите печени продукти определено са добри. Но моят фаворит сред сладкишите е този със сливата, тя придава съвсем различен вкус. Щом узрее, веднага започвам да правя всякакви сладкиши с нея. Този път нашият десерт ще бъде по-малко калоричен. Предлагам на вашето внимание сладкиш с овесени ядки . И както вече се досещате, ще го запечем със сливи.

За да разкриете допълнително вкуса на плода, ви съветвам да добавите малко подправки към него. Канела, кардамон или карамфил са страхотни възможности. Използвах различна комбинация в моята рецепта, с лимонова кора. Що се отнася до разнообразието от сливи, можете да вземете всякакви. УКолкото по- сладки, толкова по-добре.

 

Съставки

сини сливи 400 гр

Лимонови кори 1 ч.л

кафява захар 3,5 супени лъжици

Царевично нишесте 1 супена лъжица 

овесени ядки 100 гр

Пълнозърнесто брашно 100 гр

Масло 100 гр

Бакпулвер 1 ч.л

Сол 1 щипка

Екстракт от ванилия на вкус

 

Подготовка

Обелете сливите и ги нарежете на филийки. Добавете кора, 1 с.л. захар и нишесте, за да не пусне много сок от сливата. Смесете добре


Комбинирайте едри овесени ядки, брашно, захар, бакпулвер и сол, добавете няколко капки екстракт от ванилия и разбъркайте.


Добавете омекналото масло и смесете съставките. По-удобно е да направите това с ръка, но можете да използвате лъжица. Тестото трябва да е ронливо. 


Постелете дъното на разделена форма (18 см) с хартия за печене, намажете стените с растително масло и също покрийте с хартия. Извадете половината от тестото и леко запечатайте основата с чаша.


Разбъркайте плънката и поставете във форма. Покрийте сливите с останалото тесто, като просто го поръсите отгоре. Печете баницата 30-35 минути на 180 градуса.

Овесената торта се оказва много апетитна: отвън е златистокафява, а отвътре е сочен и нежен пълнеж.  По-късно ще може да се заменят сливите с ябълки, а през лятото с други сезонни плодове . Опитайте и споделете впечатленията си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft