Използвайте готов блат за торта или направете свой такъв, ако имате време и желание.
Необходими продукти
1 готов блат за торта
захарен сироп или сок от компот
1 ч.л. ликьор
сладко от череши
300 г шоколад
450 мл заквасена сметана 35%
за глазурата
200 г шоколад 4-5 с.л.
Начин на приготвяне
Сложете един готов блат за торта във форма за кейк с откопчаване. Смесете захарния сироп или сока от компот с ликьора и сиропирайте блата. Поставете отгоре на места сладко от череши.
Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади леко. Разбийте сметаната на гъст крем и постепенно добавете шоколада в нея, като не спирате да бъркате. Прехвърлете крема върху блата и поставете кейка да се охлади и стегне в хладилника за няколко часа.
Залейте го с разтопен шоколад, към който сте прибавили сметаната, и пак върнете кейка в хладилника да се стегне.
Добавете по желание към крема ядки, натрошен шоколад, сушени плодове.