Мойте Рецепти
1. В хладкото мляко и вода се разтваря маята, след което се замесва тесто с брашното, което предварително е смесено със солта и захарта. Оставя се да втаса хубаво.
2. Втасалото тесто се премесва и разточва на правоъгълна кора. След това се маже с рамекнатия на стайна температура маргарин и се навива на руло. Отново се разточва на правоъгълна кора с дебелината на малкото пръстче. Нарязва се на ленти, които се нареждат в обилно намазана с маргарин и поръсена с брашно тавичка. При подреждането на лентите се внимава да се остави разстояние между тях.
3. Добре се разбиват яйцата, сметаната и млякото. Добавя се сол на вкус и с така получената смес се залива баницата. В разстоянието между лентите трябва да проникне добре заливката. Отгоре се поръсва с избраните семена. Оставя се леко да втаса и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато хване златисто - червеникава коричка.
Забележка:
- В заливката можете да добавите и настъргано сирене или извара, но е идеална и така.
- Ако в момента нямате семена, свободно пропуснете тази част, вкусна и без това.
Да ви е сладко!