Пилешкото е много обичано от всички. Рецептите на националните кухни на света могат да бъдат толкова различни, че се чудите как един и същ продукт си играе с нови комбинации и съставки.
Нашето ястие е точно така, когато обикновено пиле се превръща в произведение на кулинарното изкуство. Циганска слоеста пържола - обилно месно ястие с пикантен аромат на барбекю и горчица . Киселите краставици придават на пилето пикантна киселинност, а лукът - сочност. Беконът в това ястие може да бъде заменен с пилешки гърди
Съставките
Пилешки бут пържола 4 бр
бекон 150 g
лук 2 бр
кисели краставици 4 бр
горчица 3 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Нарежете бутчето: направете разрез в основата на костта, начукайте го и го издърпайте от месото. След това направете разрез вътре в костта и го издърпайте. Повторете с останалите бутчета
Извадете кожата от месото и направете разрез отвътре, така че целият крак да се отвори и парчето месо да стане плоско.
Покрийте фолио, поставете парче пиле отгоре, покрийте пак с прилепващо фолио и начукайте леко всяко парче, за да получите еднаква дебелина на месото.
Сол и черен пипер сложете на всяко парче пиле. Нарежете краставиците и бекона на тънки филийки, а лукът на тънки кръгчета.
Разпределете ястието на слоеве: намажете първия слой месо с горчицата, след това наредете киселите краставици, лука и бекона. Повторете слоевете, поставете последното парче пиле отгоре.
Завържете на 3 места, така че структурата да остане неприкосновена по време на готвене както е показано на снимката
Сложете пилето в съда за печене, поръсете лука с останалата част. Печете ястието за 60 минути на 170 градуса. 15 минути преди готвене извадете всичкия лук от чинията.
Ястието може да се сервира топло или да изчакате, докато месото леко се охлади. Многослойна пилешка пържола е подходяща за абсолютно всякаква гарнитура или с пресни зеленчуци. Приятен апетит!