Кой каза, че тортата е десерт? С крем, накиснати бисквити, украса от шоколад или плодове и калории, за които мислите, само когато пристъпите към второто парче. Терминът "торта" отдавна се премества в категорията ястия, когато са студено.
Торта от тиквички със слой от пържени гъби и дори със сирене и кашкавал. Такъв е случаят, когато апетитният вид съответства на пълнежа . Ако желаете, можете да добавите филийки домати и краставици, повече кашкавал между тиквички или палачинки или горещ сос. Във всеки случай ще бъдете доволни.
съставки
тиквички 700 g
Яйце 3 броя
Пшенично брашно 2 супени лъжици
лук 2-3 броя
печурки 500 g
Заквасена сметана 150 g
Слънчогледово масло 50 ml
чесън 2 скилидки
кашкавал 50 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
копър на вкус
подготовка
Настържете тиквичките на финно ренде и ги изстискайте.
Добавете брашно, яйца, сол и пипер на вкус. Разбъркайте.
От получената маса, запържете в тиган, предварително загрян с олио
Запържва се нарязан на ситно лук и нарязани на ситно гъби отделно. Не забравяйте да добавите сол и пипер.
Сега смесете заквасената сметана с нарязания копър и чесън, прекаран през пресата.
Намажете палачинката със заквасена сметана, сложете гъбите и покрийте с втората палачинка. Украсете тортата с гъби с настърган кашкавал и поръсете с копър. Поставете в хладилника за 2 часа и сервирайте.
Ние знаем, че можете да направите много чудесни лакомства от тиквички , но тази тортаа е завладяваща със своя външен вид и невероятен вкус. Не забравяйте да изчакате, докато добре се напои. Готови ли сте да споделите рецептата за торти с тиквички с приятелите си? Повярвайте ми, те ще се радват.