Най-доброто нещо, което трябва да направите с гъбите, за да развият изцяло аромата им, е да ги запържите. Този примитивен метод на готвене остава най-добрият от най-добрите, въпреки всички нови технологии.
Съставки
Печурки 400 g
яйце 2 бр.
Пшенично брашно 50 g
кашкавал 65 g
Лека бира 200 мл
Слънчогледово олио на вкус
подготовка
Настържете кашкавалът на ситно ренде и започнете да правите тесто. Разбийте яйцата и добавете към тях бира, след това брашното и кашкавала. Разбъркайте всичко до гладкост.
Изплакнете гъбите, подредете и отстранете тъмните петна, ако има такива.
Потопете всяка гъба в тестото и пържете в растително масло до златисто кафяво. Ако имате много гъби, по-добре е да използвате две тигани наведнъж или да изпържите в няколко подхода. Сервирайте горещи с любимия си сос .
За тесто е най-добре да използвате лека бира , тъй като тъмната бира може да придаде нежелана горчивина на ястието. В оригиналната рецепта няма подправки, но обичайната сол и черен пипер няма да са излишни и заедно с тях чесън, индийско орехче и дори орехи. Между другото, ако харесвате хрупкава коричка , използвайте галета . За готвене е най-удобно да вземете печурки, но всякакви гъби така ще се окажат перфектно вкусни! Запазете нашата рецепта за гъби и вижте дали е така.