Днешната рецепта е панирани печурки. Предястието се приготвя изненадващо просто и много бързо. Необходими са ви само 10 минути. Уверяваме ви, че след като опитате веднъж, ще готвите отново и отново. Тази рецепта предизвиква вкусно пристрастяване! Затова ви желаем предварително добър апетит!
Гъбки в тесто
Съставки
250 г печурки
10 г течен мед
20 г горчица
1 супена лъжица лимонов сок
1 яйце
30 мл краве мляко
сол на вкус
смлян черен пипер по желание
Подготовка
Измийте гъбите и ги варете цели във вода за две минути. След това прехвърлете в гевгир и изплакнете със студена вода, за да завършите процеса на готвене.
За марината комбинирайте меда с горчица и лимонов сок. След това смесете гъбите с маринатата и оставете за около 10 минути. Разбърквайте от време на време.
Поставете на огъня в тенджера, за да загреете растителното масло . През това време разбийте яйцето със солта и млякото.
Преди пържене гъбите трябва да се потопят в яйце, след това в брашно, след това в галета. И след това отново в яйцето и галетата. Всяка гъбка трябва да заприлича на спретнато жълто топче. За по-топъл, наситен вкус смесете галетта с малко куркума.
Трябва да изпържите гъбите в продължение на няколко минути, като от време на време ги обръщате. След пържене препоръчваме гъбите да се разпределят върху хартиена кърпа, така че да поеме цялата излишна мазнина.
В това видео можете да видите стъпка по стъпка приготвянето им
Мъжете наистина харесват този аламинут заедно с различни сосове. Например можете да сервирате печурките с кетчуп, сос от сирене или домашна аджика. Бъдете сигурни, сърцето на мъжът до вас ще се стопи веднага. Успех с готвенето!