Е такива доматки не бях яла досега, но ми обраха точките, няма такава вкусотийка, тази моята колежка е голяма майсторка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такива доматки не бях яла досега, но ми обраха точките, няма такава вкусотийка, тази моята колежка е голяма майсторка
Е такива доматки не бях яла досега, но ми обраха точките, няма такава вкусотийка, тази моята...
25740
Е такива доматки не бях яла досега, но ми обраха точките, няма такава вкусотийка, тази моята колежка е голяма майсторка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

1 кг. домати

1/2 пакетче краве масло

3 супени лъжици брашно и отделно брашно за овалване

1 чаша прясно мляко

3 жълтъка

1-2 супени лъжици настърган кашкавал

олио за пържене

1/2 връзка магданоз

млян черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се нарязват на филийки.

Посоляват се на вкус и се поръсват с млян черен пипер. Овалват се в брашно и се запържват съвсем слабо в сгорещеното олио.

Бързо се изваждат, нареждат се в йенска стъклена тава и се заливат със сос. В сгорещеното масло се запържва брашното, което е необходимо да остане бяло. Запръжката се разрежда с прясното мляко, като непрекъснато се бърка.

След като заври, се прибавя настърганият кашкавал. Разбърква се и се сваля от огъня. Слагат се последователно жълтъците, млян черен пипер и сол на вкус. Доматите се заливат със соса и ястието се допича във фурна до зачервяване.

Поднася се със зелена салата.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft