Е такива кюфтета не бях яла, направо докато не изядох и последната трохичка от тях не се успокоих и дума не продумах

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такива кюфтета не бях яла, направо докато не изядох и последната трохичка от тях не се успокоих и дума не продумах
Е такива кюфтета не бях яла, направо докато не изядох и последната трохичка от тях не се успокоих...
231441
Е такива кюфтета не бях яла, направо докато не изядох и последната трохичка от тях не се успокоих и дума не продумах
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

200 грама ориз
1 глава стар лук
3-4 скилидки чесън или на вкус
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
200 грама спанак (може замразен)
зелен лук на вкус (може сух)
смлян пипер: лют червен и черен, сол
2-3 супени лъжици брашно
олио

 

Начин на приготвяне:

Сварете ориза до готовност, подсолете. Сгорещете олио в тиган и в него запържете нарязаната глава стар лук заедно с подправките.

Добавете спанака и задушете за 3 минути. След това подсолете, налейте лимоновия сок и добавете нарязаните скилидки чесън. Свалете съда от котлона.

След това смесете зеленчуците с ориза и с влажни ръце оформете кюфтета. Оваляйте ги в брашно и изпържете от двете страни до зачервяване.

Поднесете със салата от пресни зеленчуци.

Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft