Майсторът на котлети винаги има няколко коза в ръкава си. С право считаме немските котлети за един от тях . Те са невероятно нежни и вкусни. И всичко това благодарение на допълнителна съставка, която нашите домакини рядко добавят към каймата. Това не е нищо повече от ароматна горчица .
Добавете малко пикантни подправки към традиционната смес от кайма, хляб и яйца и веднага ще усетите разликата. А хрупкавото паниране ще помогне месото да остане сочно. В допълнение, галетата ще предпазят немските котлети от излишното масло по време на пържене. Нарежете салатата, добавете гарнитурата и обядът е готов.
Съставки
Свинска кайма 500 гр
Телешка кайма 500 гр
Лук 1-2 бр.
Чесън 1 скилидка
Яйце 2 бр.
хляб 50-60 гр
Мляко 100 мл
Горчица 1,5-2 ч.ч
подправки 2 супени лъжици
Галета 100 гр
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Подготовка
Нарежете лука на ситно и запържете в слънчогледово олио до златисто кафяво.
Вземете 3 филии хляб, отрежете кората и накиснете срединката в млякото. След това изцедете излишната течност и добавете хляба към каймата.
Разбийте яйцата там, изцедете чесъна през преса и добавете пържен лук, нарязани билки, горчица, сол и черен пипер.
Омесете каймата старателно за 10 минути. Разбийте добре, оставяйки масата на ниска височина. Масата трябва да бъде хомогенна
Потопете ръцете си във вода и оформете кюфтета. Потопете ги в галета и запържете в горещо масло. Гответе около 5 минути от всяка страна
Сега извикайте всички на масата. Месните котлети дори няма да имат време да се охладят, с такава скорост те ще бъдат изядени, че няма да повярвате. Кой би си помислил, че няколко супени лъжици горчица ще имат такъв ефект!