Пилешките бутчета направени в тази марина се топят в устата, не е нужно да ги дъвчиш даже, месето е толкова крехко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешките бутчета направени в тази марина се топят в устата, не е нужно да ги дъвчиш даже, месето е толкова крехко
Пилешките бутчета направени в тази марина се топят в устата, не е нужно да ги дъвчиш даже, месето...
24252
Пилешките бутчета направени в тази марина се топят в устата, не е нужно да ги дъвчиш даже, месето е толкова крехко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви  дадем рецепта за изненадващо нежни и сочни пилешки бутчета, изпечени в сметана . Като основна съставка, с изключение на бедрата, всяка част от пилето е подходяща.

Марината на базата на  млечен продукт допълнително омекотява месото, горчицата и чесънът добавят подправки, а лукът - аромат.

    
 

Съставки

Пилешко бутче 700 гр

Лук 1 бр

Чесън 3 скилидки

готварска сметана 200 мл

дижонска горчица 1 ч.ч

Червен пипер 1 ч.ч

Сол на вкус

Слънчогледово олио 1 супена лъжица.

 

Подготовка

Подсушете пилешките бутчета с хартиена кърпа, поставете ги върху дъска за рязане и разбийте леко с точилка. Поставете готовия продукт в намазнена тава, устойчива на фурна. Добавете нарязан лук и нарязан чесън на половин пръстени.


Към ферментиралото печено мляко добавете горчица, сол, червен пипер. Разбъркайте. Изсипете пилето и зеленчуците във формата с получената марината. Оставете го да действа поне един час


Изпратете пилето във фурната, предварително загрята до 200 градуса, за 50-60 минути.

Сервирайте горещи пилешки бутчета в сос с всякакви гарнитури: картофи, каша, задушени или пресни зеленчуци. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft