Е такива пълнени чушки не бях яла, традиционните набързо отидоха доста назад в класацията след тази рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е такива пълнени чушки не бях яла, традиционните набързо отидоха доста назад в класацията след тази рецепта
Е такива пълнени чушки не бях яла, традиционните набързо отидоха доста назад в класацията след...
66426
Е такива пълнени чушки не бях яла, традиционните набързо отидоха доста назад в класацията след тази рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки са познато ястие, от което повечето хора не се нуждаят от конкретна презентация. Просто, лесно за приготвяне и обичано от всички. Приготвя се малко по-дълго от обикновена вечеря, но резултатът не ви кара да съжалявате за похарчените усилия.

В класическата версия на рецептата чушките са пълнени със смес от кайма, ориз и пържени зеленчуци.Ние ви предлагаме да се отдалечите малко от каноните, за да получите още по-ярък вкус, богат аромат и сочна текстура.

Тайната на тази рецепта е да добавите към каймата пресни домати и много зеленина. Просото придава допълнителна нежност и еднородност на пълнежа. Чушките са меки, ароматни в необикновено вкусен сос!

 

Съставките

чушки 8 бр

Мляно говеждо месо 300 g

Кайма свинско 200 g

домат 3 бр

Червен пипер 1 щипка

зелен лук 1 стрък

чесън 2 скилидки

 хмел на вкус

кориандър 1 лъч.

Заквасена сметана 7 супени лъжици

просо 100 g

Лютивка 2 с.л. л.

Доматен сос 4 супени лъжици

 

подготовка

Изплакнете просото до бистра вода, изсипете вряла вода, оставете за 30 минути, след което изцедете водата. Просто може да бъде заместено с боб, леща, сушени плодове, различни ядки, киноа, булгур и каквото се сетите по ваш вкус… има много други опции. Изплакнете чушките, отстранете семената.


Комбинирайте двата вида кайма, добавете ситно нарязаните домати, кориандър, зелен лук, както и всички подправки и просото. Посолете, разбъркайте старателно.

Напълнете чушките с получената маса. Поставете заготовките плътно в тиган с дебели стени.

Смесете заквасена сметана, доматен сос, лютичката и изсипете черен пипер върху тази смес. Ако е необходимо добавете още малко сол. Слагаме тигана на печката, след като заври намалете котлона и оставете да къкрят чушките под капака за 35-40 минути. 

 Приятен апетит! Споделете впечатленията си, кажете ни как са пълните чушки?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft