Не мога да се нарека велик кулинарен специалист. Обичам обаче да внасям разнообразие в менюто и от време на време да изненадвам семейството си с нещо подобно. Някои кулинарни експерименти завършват с пълен провал . Други могат да се нарекат истински находки. Да се каже, че роднините са изумени от последното ми попадение. Вариации на рецептата, които ще споделя с вас днес, вдигна много шум в целия Интернет.
Тази солена палачинка е чудесна закуска или пък бърза вечеря за членовете на вашето семейство. Основната съставка е салам, който може да е пикантен, сладък или с подправки. В комбинация с подправки, пресни билки и кашкавал, ястието придобива ярък вкус. Любителите на палачинки и други видове сладкиши определено трябва да опитат да направят тези прекрасни палачинки
Съставки
Яйце 2 бр.
Кисело мляко 360 мл
Пшенично брашно 6 с.л.
Бакпулвер 0,5 ч.л.
Захар 1 супена лъжица
Смес от чушки на вкус
Салам 200 гр
Зелен лук на вкус
Копър на вкус
кашкавал 200 гр
Зехтин 2 с.л.
Подготовка
Настържете саламът и кашкавалът на едро ренде. Измийте и нарежете копъра и лука.
Комбинирайте яйцата, подправките и захарта в голям съд, след което разбийте, докато захарта се разтвори. Добавете киселото мляко и разбъркайте отново. Когато сместа стане гладка, постепенно добавяйте брашно и бакпулвер. Смесете добре. Накрая добавете салама, кашкавала, подправките и зехтин. Омесете в хомогенна маса.
Намажете дъното на тигана със зехтин. Нанесете лъжица от сместа, за да образувате кръгла палачинка. Пържете на покрити за 2-3 минути от всяка страна.
Необичайните солени палачинки са обичани от всички. Ако обаче и вие обичате да правите кулинарни експерименти, обърнете внимание на тази рецепта.