Картофените кюфтета са много любимо ястие на българите и често фигурират в нашата кухня. Но днес сме ви приготвили една малко по- различна тяхна вариация, която смятаме, че ще ви допадне, защото е с божествен вкус.
СЪСТАВКИ ОТ КАРТОФЕНА ОСНОВА
12 средни картофа
2 яйца
1 лук
5 супени лъжици брашно
1 дафинов лист
1 ч.л. сол
СЪСТАВКИ ЗА пълнежа
500 г кайма
1 лук
сол и черен пипер на вкус
Картофено кюфте с кайма
Нарежете картофите на едри парчета и сварете. Не забравяйте за солта.
Не оставяйте картофите да се охладят, превърнете ги в картофено пюре.
Обелете и нарежете на ситно лука.
Смесете ситно нарязан лук в растително масло, добавете към каймата, разбъркайте всичко, сол и черен пипер на вкус.
В охладената картофена маса добавете яйцето, брашното и разбъркайте.
Оформете малки топчета от картофено тесто. Разточете като малка питка. Поставете супена лъжица кайма в центъра на всяка топка.
Оформете картофените кюфтета
Оваляйте готовите кюфтета в брашно. Изсипете малко растително масло в тигана. Пържете първо от едната страна, а после от другата до златисто- кафяво.
Почерпете приятелите си и споделете рецептата с тях.