Тази година счупихме рекорда по брой излети. Разбира се, как да разглеждане забележителности без храна. Колко експериментирахме с кебапи , гарнитури и закуски нямате си идеи! Веднъж открих за себе си, че шаранът на скара е невероятно вкусен. Сега определено вземаме риба със себе си сред природата и започнахме и вкъщи да си правим.
Ядем шаран на шиш със зеленчуци, както пресни, така и печени. Обикновено режем рибата вкъщи, за да не изцапаме дрехите и ръцете си сред природата. Най-много обичам, че не са необходими допълнителни подправки. Оказва се, че рибата е невероятно вкусна в доматена марината с лук и копър .
Съставки
Шаран 2 кг
Лук 1бр
Копър 1 връзка
Доматен сок 500 мл
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Обелете и почистете шарана. Нарежете филетата на порции и подправете със сол и черен пипер.
Нарежете лукът на половинки пръстени и нарежете копъра. Смесете тези съставки с малко сол и след това сложете на рибата
Залейте с доматения сок върху рибата и зеленчуците и оставете за няколко часа.
Наредете рибата на шиш и я поставете върху телена мрежа и на скара.
Преди бях скептичен към рибния кебап , но сега разбирам, че това е добър заместител на месото. След рибата няма усещане за тежест, тя се готви по-бързо и в пъти по-полезна. И има толкова много разновидности на рибата! Обичате ли рибен кебап ?