Японците са истински виртуози по отношение на готвенето и вкусната храна. Техните специални сосове и дресинги, както и оригиналната порция са известни в целия свят. Понякога изглежда, че само готвач, който поне няколко години е живял в Япония и е учил през цялото това време в някой от местните ресторанти, може да повтори такова ястие. Но има и такива, които лесно можете да направим сами в кухнята.
Днес сме ви приготвили рецепта за японски омлет..Можете да добавите любимия си пълнеж, за да го направите още по-красив и още по-вкусен. Като алтернатива са подходящи зеленчуците, месо, морски дарове и зеленчуци. С една дума можете да експериментирате с лекота и спокойствие.
Съставки
яйца 5 броя.
Соев сос 1 супена лъжица
Оризов оцет 1 супена лъжица
захар 2 ч.л.
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Сол 1 щипка
Приготвяне:
Разбийте яйцата със сол и захар. Добавете соев сос и оризов оцет.
Прецедете го.
Изсипете растителното масло в тиган за палачинки. Затоплете го. Изсипете част от яйчената смес и разпределете така, че да се получите палачинка.
Изпечете в тиганът от едната страна. След това разточете с шпатула и оставете на ръба на тигана.
Намазваме тигана. Изсипете още малко яйчена маса. Когато се хване, увийте готовото руло в него.
Продължавайте докато не използвате цялата яйчена маса.
Нарежете готовото руло на парчета и сервирайте със соса.