Не всяка домакиня има толкова време и желание да прекарва в кухнята. Затова ви предлагаме да се запознаете с това как да готвите бързи пилешки пържолки от Киев по нашата рецепта
Пиле Киев
За да приготвите класически пържоли, трябва да чукате месото, да го увиете и след това закрепите с клечки, защото пълнежът може да изтече навън. Методът, който сега ще демонстрираме, е много по-прост . И основното му предимство е, че вкусът на тези котлети е абсолютно неразличим от обикновените киевски.
Имайте предвид, че с едни гърди ще направите 4 пържоли.
Съставки
2-3 пилешки гърди
120 г масло
куп зелени подправки по ваш вкус
1-2 скилидки чесън
1 супена лъжица лимонов сок
0,5 ч.л. сол
0,5 ч.л. млян черен пипер
Подготовка
Сглобяване на пържолките
Първо, нарежете пилешкото филе по дължина; всичко трябва да се прави бавно и внимателно. В крайна сметка трябва да имате еднакви плоски половинки.
След това изрязваме всяка от половинките отстрани, за да образуваме кухина за пълнежа . Направете го не твърде малък, но внимавайте да не прекалявате или да не го прекъснете
Сега нека подготвим пълнежа. Пасирайте мекото масло в купа. Накълцайте любимите си зелени подправки: можете да вземете копър, магданоз или смес от тях.
Сега добавете лимонов сок, смлян чесън, накълцани подправки, черен пипер и сол към маслото. Разбъркайте всичко добре до гладка смес .
Сега ще напълним филето с пълнежа. Внимателно поставете част от пълнежа във филето с лъжица или вилица и след това съединете краищата обратно. Суровото месо лесно ще се слепи и ще затвори джоба ви, за да не изтече нищо .
Сега всички котлети трябва да се поръсят със сол и черен пипер. След това започваме да панираме. Котлетите трябва да бъдат оваляни в брашно, след това яйца и накрая в галета
По-добре е да се пържи в много олио. Това ще създаде вкусна хрупкава коричка, която ще контрастира правилно с течния пълнеж.
Това е красотата, която получихме! Уверяваме ви, че няма да усетите голяма разлика във вкуса