В съвременния свят винаги трябва да имате няколко прости рецепти за ястия, които ще ви спестяват време за повечко почивка. Една такава рецепта е тази за еврейската салата. Тя наистина е универсална! Можете да я изядете като салата или пък да си намажете на хлебче.
Редакторите ни ще ви кажат как да направите най-простата, но много вкусна салата
Еврейска салата
СЪСТАВКИ
100 g обработено сирене
3 яйца
50 г майонеза
2-3 скилидки чесън
горчица на вкус
черен пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Сварете твърдо яйцата и ги охладете в студена вода.
Настържете кашкавала. Ако имате прекалено мек кашкавал, охладете го предварително, за да може по- лесно да го настържете
Настържете и яйцата. Можете да отделите жълтъка и белтъка, ако искате да украсите салатата.
Смесете настърганите яйца и извара, добавете майонезата, горчицата, черен пипер и минете чесъна чрез преса. Всичко се смесва добре. Салата не трябва да е течна, а гъста. Веднага можете да сервирате на масата.
С тази салата може да разгърнете фантазията си. Можете да добавите чесън или да добавите някои зеленчуци за цвят. Можете да направите топки от салатата.
Кажете ни в коментарите как правите салата от яйца и кашкавал . И споделете рецептата с приятелите си в социалните мрежи!