Евтин и бърз обяд с патладжан: По-вкусно и по-здравословно от лазаня и мусака!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Евтин и бърз обяд с патладжан: По-вкусно и по-здравословно от лазаня и мусака!
Евтин и бърз обяд с патладжан: По-вкусно и по-здравословно от лазаня и мусака!
139586
Евтин и бърз обяд с патладжан: По-вкусно и по-здравословно от лазаня и мусака!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този обяд с патладжани е лесен за приготвяне и всеки може да си го позволи, евтин е. Освен че се приготвя много лесно и бързо, Лятната гозба с патладжани  е много вкусна, обилна и засищаща, защото е богата на витамини.

Вкусната запеканка с патладжани се приготвя бързо и лесно и ще ви трябват следните съставки:

Лятна гозба с патладжани

Продукти:

2 патладжана

3 домата

140 г спанак

4 супени лъжици рикота или извара

1 скилидка чесън

200 г кашкавал

доматен сос

сол, черен пипер, босилек и зехтин според нуждите

Приготвяне:

патладжани филийки

Патладжаните се измиват под течаща вода, след което от тях се отрязва дръжката и се нарязват продълговати на ленти с ширина приблизително 1 см. В намазнена тава със зехтин се нареждат ред патладжани, след което се добавят сол, черен пипер и малко босилек, след което се намазва с още малко зехтин.

патладжани в тава

След това наредете още един ред, след това овкусете и подреждайте и така докато използвате всички патладжани. След това ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

През това време червените домати се измиват и нарязват на кръгчета и се посоляват с малко сол, след което се оставят настрана. Спанакът също се измива, поставя се в купа, след което се овкусява с микс от подправки по избор и се смесва с извара, рикота или друго сирене, което лесно се натрошава.

Настържете малко чесън върху спанака и объркайте сместа. Когато патладжаните се изпекат, оставете ги да се охладят малко, след което в огнеупорен съд се нареждат първо най-дългите ленти патладжани, така че първият ред да се нареди, но се оставя да виси малко от патладжаните навън (за да покриете по-късно повърхността с тях ).

печен патладжан в тава

Печените патладжани трябва да са меки. След първия слой добавете спаначената смес в средата на тавата и разпределете равномерно. Частитеот патладжана, които излизат от тигана, не се покриват.

патладжани запеканка

патладжани със спанак

Отгоре се поръсва с малко зехтин, след което се нареждат доматите и накрая се поръсват с кашкавал и доматен сос. След това повторете процедурата, като подредите втори ред патладжани, след това сместа със спанак, зехтин, домати, кашкавал и доматен сос.

редена запеканка

Накрая подреждате последния ред патладжани, а онези части от плънката, които не са покрити, се покриват с парчетата от първия ред, които излизат от тавата. На финала се поръсва с още малко кашкавал или пармезан и доматен сос.

зеленчукова запеканка с патладжани

Можете да използвате доматен сос или сос маринара. За да получите сос маринара, добавете към доматения сос чесън, риган, босилек и ситно нарязан лук. 

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Обядът е толкова фантастичен, но и обилен, че е достатъчен за цялото семейство. 

патладжанена запеканка

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft