Това е много евтина версия на популярния сладкиш брауни и ако си мислите, че няма да е вкусно, защото не съдържа шоколад, ще се изненадате. Брауни е американски шоколадов сладкиш , който се приготвя много лесно, но е сред най-обичаните заради своята сочност и наситен вкус.
Това е евтината му версия и също толкова вкусна. Не съдържа шоколад или масло, а всичко, което трябва да направите, е да смесите всички съставки. Повърхността на тази популярна торта е изключително лъскава благодарение на прост трик.
Не намалявайте количеството на захарта, защото точно това количество е важно за успеха на сладкиша, а като разбиете яйцата със захарта, трябва да го направите много добре, за да се разтопи захарта. Тези прости процедури са отговорни за съвършенството на тази торта. Ето какво е необходимо, за да си приготвите нашето Фалшиво брауни :
Фалшиво Брауни
Продукти:
65 г неподсладено какао на прах (за предпочитане органично)
150 г олио
3 средно големи яйца
300 г захар
85 г универсално брашно
1 щипка сол
1 ч. л.
Приготвяне:
Сложете яйцата, както са с черупките, в дълбока купа, залейте ги с вряща вода и ги оставете да се загреят точно 3 минути. След това ги разбийте на пяна с миксер заедно със захарта. Можете също постепенно да добавите захарта при непрекъснато разбиване за около 10-20 минути. Необходимо е да се разтопи напълно и да се получи гъста, ярка, кремообразна смес.
След това добавете една чаена лъжичка ванилия и щипка сол, след което продължете да разбивате още малко. В отделна купа смесете какаото на прах и олиото. Разбъркайте добре, докато получите гладка смес без бучки, като течен шоколад.
Започнете постепенно да добавяте сместа от какао и масло (на тънка струйка) към яйчената смес. Разбийте до гладка смес. След това постепенно добавете брашното, ако го бъркате с лъжица или наведнъж, ако го разбивате с миксер.
Изравнете добре сместа. Трябва да се получи гладка, хомогенна, плътна шоколадова смес. Постелете форма с размери 20х20 см (или приблизително) с хартия за печене и я намажете леко с масло.
Изсипете сместа, направете фигури с дървена клечка, за да се "разроши" леко сместа и добие релефна повърхност, след което печете в загрята фурна на 170 градуса, 28-30 минути.
Изпеченият блат се оставя да изстине, след което се изважда от формата, маха се хартията и се нарязва на кубчета.