2 яйца, малко мляко и захар - изсипвам в тигана и правя най-бързата и СОЧНА ТОРТА! Направете като мен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 яйца, малко мляко и захар - изсипвам в тигана и правя най-бързата и СОЧНА ТОРТА! Направете като мен:
2 яйца, малко мляко и захар - изсипвам в тигана и правя най-бързата и СОЧНА ТОРТА! Направете като...
9811
2 яйца, малко мляко и захар - изсипвам в тигана и правя най-бързата и СОЧНА ТОРТА! Направете като мен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да приготвите нещо просто и вкусно, без много труд, опитайте този евтин сладкиш , който се прави от няколко прости съставки. Сигурно вече имате съставките вкъщи, а когато са изпечени, ухаят прекрасно и опияняващо. Сладкишът е със сочен вкус, а интересното при него е, че се пече в тиган или тенджера.

Рецептата имам от баба ми - тя го правеше редовно и винаги ми е казвала, че пести пари с този сладкиш, защото изобщо не включва фурната. Всичко, което трябва да направите, е да смесите съставките.

Получава се смес, която много прилича на кексово тесто, след което се излива в тигана точно като палачинка и се запича от двете страни. Можете да направите тортата за по-малко от половин час, дори и да сте бавни. Ако бързате, ще направите тортата за по-малко време. Ето какво ви трябва за Сочната торта в тиган :

Сочна и евтина торта в тиган

Продукти: 

  • 2 яйца
  • 120 г захар
  • 80 мл олио
  • 115 г прясно мляко
  • 200 г брашно
  • 15 г бакпулвер (1 пакетче)
  • ванилова захар
  • лимонова кора
  • щипка сол

Приготвяне:

В по-дълбока купа се счупват двете яйца, които трябва да са със стайна температура. Разбийте ги малко с миксер до пяна, след което добавете 120 г захар. Добавям захарта на два-три пъти, за да се разбие по-лесно с миксера. Когато захарта се разтвори, добавете 80 мл олио (половин чаша).

две яйца

разбити яйца

Разбива се с миксер, след което се налива хладкото мляко. Сместа ще се разреди малко след добавяне на млякото. След това добавете 1 чаша брашно. Брашното трябва да се добави на няколко пъти и да се пресее, за да не се образуват бучки. Разбъркайте на най-ниската скорост на миксера или с шпатула.

яйчена смес

брашно в тесто

Накрая добавете бакпулвера, ваниловата захар, малко настъргана лимонова кора и щипка сол. Комбинирайте цялата смес равномерно. Сместа трябва да има малко по-гъста консистенция от тази за палачинки. Така приготвената смес оставете настрана, докато загреете тигана.

кексова смес

Застелете тиган с дебело дъно (най-добре чугунен) с намазнена хартия за печене, така че хартията да е леко повдигната отстрани. Поръсете малко брашно на дъното и го разпределете равномерно. 

намазнен тиган

набрашнена хартия за печене

Сложете тигана на котлона, включен на умерена температура и когато загрее, изсипете сместа и я разпределете равномерно.

смес в тигана

Печете на умерена температура около 25 минути, под капак. След изминалото време, когато забележите, че долната част на тортата е хванала коричка, поставете друга хартия за печене и по-голяма чиния. Внимателно обърнете сладкиша и го изпечете от втората страна за още 10-15 минути.

сладкиш в тиган

Когато пипнете тортата, тя трябва да е мека. За да сте сигурни, че сладкишът е изпечен отвътре, набодете го на няколко места с дървена клечка за зъби, особено в средата. Ако клечката за зъби излезе суха, тортата е готова и можете да я прехвърлите в чиния.

сладкиш в тиган

Може да поръсите сладкиша с пудра захар, шоколадова глазура или да го залеете със сладко или мармалад, както желаете. Можете да поднесете тортата веднага, като я нарежете на триъгълни парчета. 

торта в тиган парче

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft