Евтино, бързо и вкусно: КОЗУНАЧЕНИ зайчета пълни с шоколад! От деца до баби - всички ги обожават:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Евтино, бързо и вкусно: КОЗУНАЧЕНИ зайчета пълни с шоколад! От деца до баби - всички ги обожават:
Евтино, бързо и вкусно: КОЗУНАЧЕНИ зайчета пълни с шоколад! От деца до баби - всички ги обожават:
2964
Евтино, бързо и вкусно: КОЗУНАЧЕНИ зайчета пълни с шоколад! От деца до баби - всички ги обожават:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Празниците наближават и всички любители на кулинарията трескаво събират нови рецепти за празничната трапеза.

Зарадвайте семейството си този Великден с тези традиционни кифлички-зайчета и няма да сбъркате.

Пълнените великденски зайчета са идеалния десерт, с който да се "подсладим" след обилен обяд и освен това са лесни за приготвяне.

козуначени зайчета

Козуначени зайчета с шоколад

Съставки:

600 грама брашно

200 милилитра кисело мляко

200 милилитра прясно мляко

100 милилитра олио

Една супена лъжица захар

1 пак. бакпулвер

1 пак.

суха мая

шоколад или сладко (в зависимост от това какво предпочитате) за пълнежа

жълтък за намазване

великденски зайчета с шоколад

Приготвяне:

Сложете маята и захарта в млякото и ги смесете с всички останали съставки за тестото. Омесете меко тесто и го оставете да втаса на топло.

Разделете втасалото тесто на толкова еднакви парчета, колкото зайчета мислите да приготвите. Всяко парче се разделя отделно на три топки - голяма, средна и малка.

Сплескайте голямата топка и сложете в средата ѝ шоколад. Съберете тестото хубаво върху плънката, за да не изтече, след което оформете от тестото фитил и завийте на охлюв - това ще е коремчето на зайчето.

От средната част направете глава, а най-малката разрежете на две и оформете ушите на заека.

зайчета с шоколад

За очички може да забодете зърна черен пипер или тъмни стафиди, нарязани на дребно.

Подредете готовите зайчета в тава, постлана с хартия за печене и ги оставете да втасат още веднъж. След това намажете с жълтък и ги изпечете - 20 минути на 180 градуса.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft